vår hund heter mixa.

Bor man inte längre i samma stad som sin hund, kan man få nöjet att hälsa på denne i webcam ibland. En mycket trevlig idé tycker jag.
Mixa var dock inte lika exalterad över teknologin.En ljuv torsdagskväll

Jaha mina vänner. När man bara har suttit och glott hela dagen är det inte lätt att finna inspiration till att blogga. Det ska ni veta. För att rädda denna sorgliga situation vi nu har hamnat i så ritade jag en bild i paint som jag vill glädja er med denna torsdagskväll.

                              Ja, jag vet inte hur jag tänkte men jag tycker att den blev ganska käck.


det finns inga ord...


vi pratar väder

Det regnar alltid i Växjö. På sommaren regnar det jämt. På hösten tar man dock ordet "alltid" till en helt ny nivå. Oavbrutet! Konstant! Oupphörligen! Det finns ett antal nackdelar med detta.

  • Man blir blöt.
  • Löven som av naturliga orsaker ligger på vägarna så här års blir extremt hala. Detta resulterar i att jag flera gånger om dagen halkar omkring på cykelbanorna. Detta får mig i sin tur att fundera på vad jag skulle göra om jag bröt lårbenshalsen, eller föralldel något mer ungdomligt, foten. Vi bor praktiskt taget granne med akuten. Ska jag då hasa mig dit eller ringa en ambulans? Det sistnämnda skulle ju kännas töntigt anser jag.

Nåväl, jag ska nu dela med mig av detta ljuvliga youtube-klipp.


en reko rubrik

För att komma till Coop Konsum måste man gå över spåret. Idag hade jag taskig tajming och var endast några meter ifrån när det började plinga och blinka rött. Vän av ordning som jag är, och även på grund av en viss förkärlek till livet väljer jag att stanna vid bommarna. Lika ordningssamma medborgare är inte de Växjötiska barnen som cyklar och springer över spåret även när bommana så tydligt påpekar att risken för att bli mosad av ett tåg är överhängande.

Sådana barn gör mig så nervös. Benämningen "barn" använder jag i detta fall på 15-åringar. Hade små blöjbarn tultat ut på spåret hade jag nog ingripit. Jag tycker dessutom så mycket om att bära omkring på sådana tjocka små barn som inte kan säga något. Bara gurglar lite som max.


 Observera att bilden bara beskriver verkligheten på ett ungefär


Göran Persson

En läsare som har kännedom om min kärlek till Göran P, har bett mig skriva om honom. Det gör jag naturligtvis mer än gärna.
Vad kan jag då säga om denna fridens man? Jag kanske helt enkelt ska inleda med några trevliga Görancitat:

"Vi måste gå till botten med det här."
Göran Persson, om nya fakta kring Estonia

"Jag har tagit ungtuppen Nuder i upptuktelse"

"Det är en sällsynt tråkig församling, måste jag säga"
Göran Persson svarar på frågan om vem som är roligast i riksdagen

"Lika upphetsande som att kyssa sin egen syster."
Göran Persson om EU-valet 2004

Han är då allt en liten lustigkurre. Faktum är att jag har en hel bok med bara Görancitat. Inte illa. Förr pröd han även skalet på min mobil. Men för att inte redan första dagen bli mobbad i min nya klass, fick han inte längre vara kvar där. Ett svek kan tyckas.

Tråkigt nog ser vi ju inte mycket av Göran i televisionen nu för tiden, då han har dragit sig tillbaka till sin gård i Sörmland. Det har dock gjort sig förtjänt av, den söta mannen.


Jag och Göran under en av våra tacokvällar i Sörmland.


drrrrrr

Hoppsan. Jag blev dålig. Dock inte i alla avseenden, men när det gäller bloggen. Andan föll inte riktigt på igår. Osäker på vart den tog vägen. Nu är den dock tillbaka. Idag tänkte jag Hissa och Dissa ett par saker. Dock blir det lite för mycket Rix FM-stuk på det hela om jag kallar det så. Har dock inte något bättre på lager just nu, så låt gå för idag.

                                                                        TRUMVIRVEL


                                                                    Trumslagarpojke.


Hiss

Dagens hissning går till clementiner. Kollade just upp på google att det verkligen stavades så. Det gjorde det. Det är sannerligen gott. Dessutom tycker jag att lukten sprider en sådan myspysstämning! Läste om clementinen på Wikipedia. Jag citerar: "Clementiner är generellt sett lättare att skala än apelsiner".

Diss
Grått snor! Jag vet inte säkert varför. Jag bara kom att tänka på det när jag åt clementin. För det finns. DET FÖREKOMMER.


Det var det hela. Helt enkelt


Nytt och nyttigheter

Imorse när jag pallrade mig upp (vid 13-tiden visserligen) såg jag att något var i görningen med min blogg. Plötsligt har små skumma symboler uppkommit i kanten. Ser ni? Meningen är att ni ska trycka på dem, har jag fått för mig. Jag vågar banne mig inte vara först med att trycka!Vi har en daimtårta i kylen. Det borde inte vara möjligt. Har man en daimtårta ska den vara uppäten. Icke om man bor med Emil. Jag får inte äta den förrän klockan åtta. Jag som tyckte att klockan 15.00 var den ultimata fikatiden. Nåväl.


Så sant som det är sagt, troligen

Ikväll är det Blog Awards. Jag är hemskt ledsen att göra er besvikna. Detta år deltar jag inte. Ni får helt enkelt skaffa er andra favoriter till årets gala. Jag må ha 11 läsare, men de är trogna. Nästa år ska det således inte vara något snack om att jag faktiskt kommer vara nominerad i samtliga kategorier. Det kommer bli hektiskt. Jag känner det redan.


Jag har spelat Lasergame! Väldigt obehagligt. Jag är inget big fan av krig om jag sa vara ärlig. I början kände jag mig därför väldigt utsatt. Jag var beredd att skänka hela mitt studielån till Amnesty. Efter några få minuter kom jag dock in i det på ett alldeles utmärkt sätt. Med psyket inställt på "döda, döda", sköt jag målmedvetet mina klasskamrater. Kanske har vi alla en liten "Saddam" inom oss.

fragment ur verkligheten

Igår under en föreläsning om vätskebalans så försökte vår lärare med att dra en parallell till tv-programmet "Kändisdjungeln". Klassen tittar oförstående på honom.

- Jusste, ni tittar inte på tv, ni studerar bara, säger han med glimten i ögat och skrockar lite.
Från klassen hörs ett rörande unisont och allvarligt "Mmmm"

Varför föddes inte jag ambitiös med anteckningsblocket i hand som alla andra barn??
En annan insident denna dag. Efter föreläsningen rusade jag till bussen och fick banka på dörren för att i sista stund få komma på. Busschaufför denna dag är en tant med den klassiska skvallertantslooken. En prydligt knuten scarf runt halsen och illrosa läppstift på de smala läpparna.

- En halv! säger jag andfått och langar fram pengarna.

Tantchauffören tittar granskande på mig

-Jaha, och hur gammal är du?

Jag: Ehh..ehh...haha, 19 är jag ju!

Tant: Det där var inte ett dugg övertygande, men okejdå.

Det var ju trots allt första gången jag fick frågan sedan min nittonde födelsedags. Då kan man inte väntas hosta upp svaret på ett smidigt sätt.

Jag kan svära på att det var samma chaufför som senare försökte köra över mig på stationen.


alla har vi våra morgonrutiner

Varje morgon lyssnar jag på denna omåttligt fabulösa dänga medan jag äter min hälsosamma, fiberberikade havregrynsgröt. Den är dessutom precis lagom lång. När den tar slut är även gröten till ända och jag känner mig redo att möta den stundande dagen!söstra mi

Idag har storasyster Agnes varit på visit i Växjö för att säga farväl till övriga systrar. Detta som följd till att hon flyttar till Mallorca på fredag. Efter lite fikningar och annat smått och gott så blev det avsked på stationen. "Hejdå, vi ses kanske till jul". Lite vemodigt trots allt. Agnes och Mela fick även in en och annan slängkyss, som hämtat ur vilket romantisk film som helst. Jag tyckte det hela blev töntigt och körde istället på det enda tecknet jag kan på teckenspråk; "Bajsa". Sedan blev det oundvikligen romantisk komedi igen, när vi sprang bredvid tåget och vinkade hysteriskt.

På min väg hem från stationen ringer Emil. Jag anar vad han har på hjärtat och svarar därför:

-Du kan va lugn, jag är varken mördad eller våldtagen.
Emil: Vasadu? Vet du hur orolig jag har varit? Jag trodde du var mördad och våldtagen.

Ah.

Nåväl. Ute är det kallt som i en doktorandröv. Jag tror jag har fått bestående köldskador på näsan. Den är röd. Emil tycker att det passar mig. Jag vet inte.


Rödnäsan. På ett ungefär.


svar på tal

Kommentar:

Nes om svärmeri:
Lite konstruktiv kritik! Det suger att man bara kan se ett inlägg åt gången. jobbigt jue. Se till så man kan se dem efter varran eller skaffa en "nästa inlägg"knapp. Eller är jag bara dum???

Hej "Nes"!
Ja, det är bara du som är dum. Alternativt är din dator dum...  
Eller har även ni andra detta obskyra problem?
Hjärtliga hälsningar, Sigrid.

Surt sa räven om rönnbären

Nu är det såhär kära ni. Jag satt här i godan ro och skrev ett helt formidabelt inlägg.
-Om Emil som ville skaffa barn med den vänliga herren som hjälpte honom att bära den nya cykeln.

-Om Emil som blev helt förtvivlad när jag förbjöd honom att köpa en julkalender av en liten flicka som tydligen va "så sööt".

-Om mitt egenhändigt påhittade uttryck "TURBOTENTA" med definitionen; en tenta man skriver så fort så man kan åka tillbaka till stan på samma bussbiljett

Allt detta missade ni precis, då jag på något vänster lyckades radera inlägget. Beklagligt.

Dock tänker jag kompensera er förlust med en bild som Mela och jag en gång så flitigt skapade i paint!:Varför har ni så många ben?

Den här helgen har bloggen till er fasa blivit lidande till förmån för anatomi. På bara några dagar har jag haft privilegiet att plugga in skelettet och diverse muskler på latin. Detta är inte det mest nöjsamma jag har gjort i mitt liv. Inte heller det lättaste.

Jag ska nu dela med mig av min studieteknik. Jag letar alltid frenetiskt efter saker att hänga upp dessa ord på. Exempelvis; OLECRANON som den lilla knölen på armbågsbenet heter. Här tänker jag helt enkelt och logiskt: OLLE ("Ole") blir armbågad i KRANIET ("cranon"). VIPS! Så glömmer jag aldrig kära olecranon. Mindre kul för Olle kan tyckas. Tänkvärt.

Ett annat trevligt exempel! Vi har VOMER som är det latinska namnet för plogben. Det vill säga benet vi har mitt i näsan. Här tänker jag helt enkelt på någon som vomerar (dvs spyr) genom näsan. Väldigt enkelt att komma ihåg. Oftast är det dessutom Lars Leijonborg som gör detta i mina fantasier. Det ger en lite komisk touch på det hela tycker jag.


Lejonborg!

Åter till pluggandet!
Fridens liljor vare med er!


Protes

Idag när jag skulle dra ner min halsduk från hatthyllan, kom också en köttkniv farande. Den försökte glupskt ta en bit av min stortå men missade med endast ett fåtal decimeter. Och nära skjuter ju ingen hare, vilket jag upplyste den om. Vilken sate lägger mördarredskap på hatthyllan??

Jag antagligen.

dagens outfit

Jag har fått förfrågan av en av mina läsare (vilket ju blir en stor del av er) att lägga ut en dagens outfit. Detta kändes som något som stridde mot mina principer och kändes malplacerat i min sofistikerade blogg. Men eftersom jag är så lyhörd så gjorde jag ändå ett sådant försök imorse. Jag ska nu redovisa resultaten nedan.

Först missbedömmer jag helt hur mycket av mig som faktiskt får plats på bilden. Plus att jag inte riktigt får till minen...
Beskåda detta! Jag lyckades på ett alldeles formidabelt sätt!Sen spårade det ur. Så jag gick till skolan istället.

Sen kan man ju fundera på om själva outfiten var så genomtänkt.
Min magkänsla säger att det inte blir fler dagens outfit på ett tag.

På återseende!


ska vi slå vad?

Jag såg Carolina Klüft igår. Hon läste på en skylt vid universitetet och såg förvirrad ut. Min tanke var; Hua, vilka muskliga vader. Denna kommentar tänkte jag på ett mycket negativt sätt. Sen kom jag ju på att är man sjukampare och en ära för fosterlandet så får man faktiskt ha läskigt musklade vader.

Och man gör sig inte lustig över svenska celebriteter! Det är jag hård med.

Därför ska jag be om ursäkt för mina orena tankar nästa gång vi stöter ihop.


Obs! Bilden är ett montage


Allons enfants de la patrie

Min vänserpil på tangentbordet har börjat knaka... Det låter egentligen ganska härligt. Orsaken kan nog vara ett allt för frekvent, och våldsamt spelande av Icy Tower. Således har jag inte spelat så mycket Icy Tower idag. Tänkte att knappen nog självläker om den bara får vila.

Istället har jag ägnat denna lediga dag åt att gå runt och väldigt högt sjunga franska nationalsången. Den sitter än vill jag lova. Jag hoppas verkligen jag har stört grannen över. Hon är en riktig talang på att störa oss nämnligen.  Hon flyttar runt hela sitt möblemang vareviga morgon. Morgonpigg som hon också är.


Hoppsan, tyvärr framgår det inte riktigt hur ful den här bilden faktiskt är. Nu ser den bara halvful ut. Där missade ni det roliga!


prima skinka Bjubb Bjubb

Har suttit och lyssnat på diverse disneylåtar på våra kära grannspråk norska och finska. Hysteriskt. Finska är ett helt otroligt språk, och har förmågan att göra de allra finaste disneyklassikerna till något mycket humoristiskt. En höjdpunkt nu på morgonkvisten var när de norska mössen gnolade om att hjälpa "Askepott".

Följande klipp är på svenska då finska gjorde det helt obegripligt. Skåda och njut. Bjubb bjubb


Viveka

Inatt vaknade jag 02.06 med en obönhörlig lust att höra Viveka Lärn/Sundvalls röst. På morgonen var begäret dock borta. Bra.Visste sannerligen inte att hon såg ut så. Men hennes skrovliga röst, den tar jag inte miste på!

svärmeri

Ibland är jag så sockersöt så jag bara vill nypa mig i kinden och säga: Åh vilket bedårande flickebarn.
Men sånt gör man inte.


Ett evigt tjat om mitt brunslick

Jag har en anskrämlig utväxt!
Därför ska Emil få den outsägliga äran att färga mitt hår idag. Hans mamma är frisör och sådant torde ligga i generna, resonerar jag.

Fridens liljor!


1990

Jag har fått klagomål för mina ypperligt dåliga uppdateringar:D Det är fullt förståligt. Min ursäkt får vara att jag har fyllt år i helgen. Då är man ursäktad till viss del kan jag tycka. Hur som haver så är jag nu 19 hela år.

För en gång skull ska bloggen få en historisk touch. För att fira mina levnadsår ska ni nu få snabba fakta om år 1990. Till lika mitt födelseår!

1990:

-McDonald's öppnar sin första restaurang i Moskva
-Vasaloppet inställs på grund av snöbrist för första gången sedan 1934
-Världshälsoorganisationen (WHO) tar bort homosexualitet från sin lista över sjukdomar. (
OMG! 1990!)
-wokpannan blir årets julklapp
-Och så jag då.

Idag fick vi sluta 20 minuter tidigare från vår skelettföreläsning. Yay! Med ord som pelvis, vertebrae thoracicae och Sternum i huvudet bestämde jag mig för att ta en liten sväng i staden innan jag gick hem. Hipsvips så blev jag 600 kronor fattigare då jag fick för mig att jag behövde en plattång och annat nyttigt och nödvändigt. Där ser man. Så kostsamt kan det bli att sluta några minuter för tidigt.

Men ni kan va lugna. Helt barskrapad är jag inte än.

                                     Här fyller jag år och langar en mycket förtroendeingivande min.


Mer bajs, mindre brunslick!

Blev just varse om att jag har en ny header! Jag gillar den, sannerligen. Jag gillar det faktum att bajshögen är på sin plats igen och att den gamla bilden är dead and gone! MEN (tänk lite Tony Irving här)! Bilden till vänster!! Måste den vara där? Ska göra mitt bästa för att för att skaffa en ny bild till det ändamålet.

Varför klagar hon inte på bilden till höger, som går att jämföra med bajshögen? undrar ni nu. Jag har inget vettigt svar på det kära läsare. Tyckte att den satt som en smäck där på bajsheadern!


Jag klippte mig igår! Eftersom de riktiga frisörerna inte hade tid med mig så föreslog hon att jag skulle klippa mig hos eleven. Omg tänkte jag. Sist jag klippte mig hos en elev såg jag ut som meterolog-Per

Jag tror hon såg min skeptiska min. För hon försäkrade mig om att eleven var duktig och gick sin sista termin. Jahavars, tänkte jag. Kör i vind!
Många gånger fick jag anstränga mig för att inte sucka högt över denna okompetenta frisörs tafatta försök till att frisera mig. Jag hade inga höga tankar om denna foppatoffelprydda människa med en allt för koncentrarad min.

"Frisör": Blir det bra om jag tar så här mycket på längden? (visar upp den kortaste bit hår man kan tänka sig)
Jag: Nej, du kan gärna ta lite till!
"Frisör": Ok, då tar jag såhär.
(Den nya biten är möjligtvis lite längre) Haha ja du har rätt. Det är ju lika bra att klippa sig ordentligt när man väl gör det!
Jag: (suckar i mitt inre)

Men miraklernas tid är inte förbi! I slutändan tycker jag att hon hade lyckats riktigt bra! Då hade dessutom en riktig frisör varit och mycket brutalt kammat igenom mitt hår. Jag gick således ut från denna salong med ett hår som inte alls såg ut som brunslick och endast 200 kronor fattigare! Lyckat.


RSS 2.0